Energie audit

De goedkoopste energie is de energie die je niet verbruikt.

Energiefactuur neemt een steeds groter aandeel in de kostprijs van een landbouwproduct. Tijd dus om rationeel te handelen.

We staan de landbouwers en tuinders bij in 6 gebieden:

1. Samenaankoop

Door een samenaankoop te organiseren, kunnen de deelnemende landbouwbedrijven kortingen afdwingen bij een energieleverancier.

2. Verlichting

Op het vlak van verlichting kunnen landbouwbedrijven besparen op de electriciteitsfactuur door aankoop van energiezuinige lampen al dan niet in bestaande armaturen en tevens voldoen aan de normen inzake flux en voedselveiligheid (onbreekbare lampen)

3. E-power

Bij landbouwbedrijven met hoogspanning kan er, bij voldoende verbruik,  een toestel geplaatst worden dat de “vervuiling” in de energielevering (spanningspieken, belastings balancering, harmonische filtratie,… ) optimaliseert,  wat resulteert in een lager stroomverbruik. Het toestel kan ofwel aangekocht worden ofwel betaald worden met een deel van de energiewinst.

4. Isolatie

De energieprestatie van een gebouw kan beschreven  worden, waarna een isolatieadvies en een vrijblijvende offerte kan opgemaakt worden.

5. Verwarmingsinstallatie

De staat en de werking van de  stookinstallatie kan worden  nagekeken, waarna een vrijblijvende offerte voor verbetering en optimalisatie van de stookinstallatie kan opgemaakt worden.

6. Telemetrie

Op vraag van het landbouwbedrijf kan vrijblijvend een offerte gemaakt worden voor het plaatsen van een telemetrie-energieboekhouding systeem (een meet- en registratiesysteem) welk het energieverbruik in de tijd meet zodat het energie gebruik kan geoptimaliseerd worden. De gegevens zijn online beschikbaar.