24

januari

Scherp van de snee

VAC flash

Ondernemen is het bedrijf, uw bedrijf, zo veilig mogelijk loodsen doorheen de omgevingsfactoren. Een belangrijke omgevingsfactor voor uw bedrijf is de kostenbeheersing.

In de varkenshouderij is het bewezen dat een goed geïntroduceerd meerwekensysteem een belangrijke positieve economische impact heeft op de kostensamenstelling. Meer nog, het is perfect mogelijk het meerwekensysteem toe te passen zonder bijkomende investeringen.

Steeds belangrijker wordt de impact van de energiefactuur op de agrarische bedrijven. Het Vlaams Agrarisch Centrum is erin geslaagd een panel samen te stellen van onafhankelijke specialisten die elk in hun vakgebied de nodige kennis en expertise hebben opgebouwd. Deze kennis en expertise worden u aangeboden tijdens de komende studienamiddagen, waarvan de eerste doorgaat te Bilzen op 19 februari (meer info VACademie/berichten). U wordt geïnformeerd over de diverse mogelijkheden om uw energiefactuur te doen dalen, zonder dat u zware investeringen moet laten uitvoeren.

Een greep uit het aanbod:

  • Met samenaankoop wordt de aankoopprijs gedrukt. Door samen te onderhandelen met de leverancier bent u zeker van een lagere aankoopprijs.
  • Ontdek samen met ons welke mogelijkheden energiemonitoring u biedt om uw energiefactuur te beperken zonder kunstgrepen uit te voeren.
  • Welke isolatie is op welke plaats het meest rendabel? Hoe kun je 30 000 euro besparen met 100 TL lampen?
  • Of voor de techneuten onder ons, hoe kun je de pieken, golven en de lijnverliezen van electriciteit ontdekken en optimaliseren zodat het werkelijk ontvangen en betaalde vermogen gelijk is aan het schijnbare ontvangen en betaalde vermogen?

U leest het beste landbouwer, de optimalisatie van onze energiedekking is in volle beweging.

Ook het Vlaams Agrarisch Centrum is in volle beweging.

Velen onder u hebben onze nieuwe website reeds ontdekt. De VAC-website wordt een interactief digitaal platform voor actieve agrariërs die geïnformeerd willen worden, die on-line willen beschikken over hun bedrijfsinformatie en die het digitale tijdperk intreden.

Daarom beste lezer, nodigen wij u vriendelijk uit voor:

  • de info-vergadering over het meerwekensysteem in de varkenshouderij (meer info VACademie/berichten)
  • de infonamiddag over energie (meer info VACademie/berichten)

Beide de moeite waard !