08

februari

De landbouw van de toekomst zal divers zijn of zal niet zijn

VAC flash

De maand januari is voorbij. Een maand waarin mooie intenties en wensen worden bekend gemaakt.

In VAC-flash nummer 3 vindt u een dubbelinterview met Koen Van Den Noortgate, woordvoerder en Danny Vandebeeck, coördinator, over de landbouw en de rol die het VAC hierin opneemt. Het is een openhartig gesprek geworden.

Beste lezer, u bent een ondernemend agrariër. U verdient het dat uw belangen worden verdedigd en u als boer of tuinder niet wordt opgeofferd om andermans belangen te vrijwaren. Een syndicale strijd, welk voortdurend balanceert tussen kunnen en willen, tussen bescheiden overwinningen en grote frustraties.

De voorjaarscampagne voor de administratieve verplichtingen is van start gegaan. Ook nu weer lezen we de frustraties op de gezichten van onze leden. De administratieve mallemolen is een molensteen rond de nek van menig boer en tuinder. Het fnuikt het ondernemerschap. De aanpak van de administratieve lasten is een speerpunt in onze syndicale werking. Diegene die de lasten veroorzaken hebben geen besef van de negatieve impact ervan op het ondernemerschap en het welzijn van de landbouwer en tuinder.

Een opvallende quote uit het interview willen we u niet onthouden.

De landbouw van de toekomst zal divers zijn of zal niet zijn.

Iedere agrarische ondernemer verdient het om een bedrijf, een bestaan uit te bouwen volgens eigen inzichten.

Het Vlaams Agrarisch Centrum ondersteunt deze bedrijfsleiders op een unieke wijze.

Wij ontvangen geen werkingssubsidies, wij worden door niemand gesponsord. Wij worden enkel gefinancierd door de dienstverlening aan en lidmaatschap van jullie, landbouwers en tuinders. Daarom zijn jullie zo belangrijk voor ons.

Het respect is wederzijds. We mogen dit iedere dag ervaren, waarvoor dank. Het stimuleert ons, bestuur en medewerkers, om ook in 2018 uw belangen te verdedigen.

De toekomst is aan jullie!