Steeds tot uw dienst

En wat kunnen we voor u doen?

Het is onze missie om een onafhankelijke en deskundige dienstverlening, voorlichting en belangenverdediging uit te bouwen voor de autonome familiale landbouwbedrijven. De persoonlijke aandacht naar de landbouwer en tuinder speelt een centrale rol in onze werking. Onze enthousiaste, vakkundige en uitstekend opgeleide medewerkers ijveren voor een duurzame en optimale samenwerking met de boer in wederzijds vertrouwen.

We nemen de administratieve last weg…

… zo houdt ‘de boer’ de handen vrij om te doen waar hij goed in is: ‘boeren’.

 

 

VAC

FLASH

krieken

In ons land noemen we de zoete kers, een kers (Prunus avium) en de zure kers (Prunus cerasus) kriek. De verse kriek is in tegenstelling tot de zoete kers nauwelijks eetbaar. De kriek wordt pas een lekkernij na behandeling en geeft zo een frisse toets aan talrijke gerechten en dranken.

Onmiskenbaar is Vlaanderen en een deel van de Vlamingen verzuurd. Oorzaken zijn er schijnbaar in overvloed. Bart Van der Leenen, zaakvoerder van de communicatiebureaus Whizpr en Outofthecrowd verwoordt het in De Morgen als volgt: “Ik ben duidelijk niet de enige die een grote discrepantie ziet tussen de uitzonderlijke mogelijkheden die we als welvarende Europese Vlamingen hebben en de kortzichtige discours waarin we tegenwoordig werken, leven en beslissingen nemen.” “Tot voor enkele jaren beheerste de Vlaming de kunst om complexe materies te analyseren, ze te doorgronden en na evenwichtige afweging een gepaste oplossing te formuleren in functie van het algemene belang. ….. Die mentaliteit, die Vlaanderen vormde tot één van de meest welvarende regio’s ter wereld, is vandaag ver te zoeken. Heeft onze rijkdom de decadentie in ons boven gehaald?“. “En laten we aub snel fundamentele en gedurfde stellingen onderzoeken ter bevordering van onze economie en arbeidsvreugde. Is er nog toekomst voor onze industrie (landbouw red.) en zo ja welke competenties moeten we nu al voorbereiden?” Het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië in het algemeen en de prestaties van onze Rode Duivels in het bijzonder hebben een enthousiasmerende wave doen ontstaan in ons land waarmee menig psycholoog en socioloog nog jaren zoet zal zijn met het zoeken naar “de” verklaring. “Is dit misschien een ideaal moment om mee te surfen op een Mexican wave die de spiraal van kneuterigheid doorbreekt? Iedereen moet dringend het veld op om Vlaanderen opnieuw een toekomst en een bestendigheid van onze voorsprong en levensstandaard te verzekeren.”

Op 4 juli heeft de Vlaamse Regering na advies van de Mina-raad en de SALV een aantal principiële besluiten genomen inzake de implementatie van GLB2020. De besluiten handelen over de rechtstreekse betaling aan landbouwers met de toeslagrechtenregeling (pijler 1), op de steun aan niet-productieve investeringen, de concrete invulling van de agromilieumaatregelen en de VLIF-steun bij overname en aan nieuwe starters in de landbouw.

Het VAC heeft hard meegewerkt aan het SALV-advies. Er werd een evenwicht nagestreefd inzake haalbaarheid op landbouwkundig en economisch vlak en het realiseren van ecologische en milieukundige doelstellingen.

Het VAC is tevreden dat de Vlaamse Regering de beslissingen heeft genomen. Hiermee kunnen we samen met de administratie de procedures voor verdere invulling uit werken om daarna vanuit de overheid en vanuit de landbouworganisaties de nieuwe regelgeving te duiden bij de Vlaamse land- en tuinbouwers.

Correcte informatie, duidelijkheid, toepasbaarheid  en voldoende tijd zijn ingrediënten om de zure kriek om te toveren tot een frisse lekkernij.

 


VACcent

Door in te loggen op uw eigen Vaccent account kan u al uw documenten nu zelf beheren.


Hier inloggen

Niet vergeten

fiscale belastingaangifte

digitaal: 16/07

BTW-aangifte

2de kwartaal: 20/07

Laatste berichten

Studiedag: risico en risicobeheer
VACademie

Studiedag: Risico en risicobeheer in de landbouw Op woensdag 17 september te Gijzenzele Als …

Lees verder
favv korteketendistributie
VACconsult

Korteketendistributie Omzendbrief met betrekking tot korteketendistributie van levensmiddelen via afhaalpunten en via gegroepeerde aankopen …

Lees verder
vacature
VACconsult

Landbouwbedrijfsadviseur m/v Als VAC-landbouwbedrijfsadviseur adviseer je ondernemers in de land-en tuinbouwsector gesitueerd in Limburg en …

Lees verder
Vac zitdagen
VACconsult

Als we iets voor u kunnen doen Doe beroep op VACconsult Op woensdag 9 …

Lees verder

Het weer nu in Brussel
27C
28C
Woe
27C
Don
27C
Vri
27C
Zat
26C
Zon