Steeds tot uw dienst

En wat kunnen we voor u doen?

Het is onze missie om een onafhankelijke en deskundige dienstverlening, voorlichting en belangenverdediging uit te bouwen voor de autonome familiale landbouwbedrijven. De persoonlijke aandacht naar de landbouwer en tuinder speelt een centrale rol in onze werking. Onze enthousiaste, vakkundige en uitstekend opgeleide medewerkers ijveren voor een duurzame en optimale samenwerking met de boer in wederzijds vertrouwen.

We nemen de administratieve last weg…

… zo houdt ‘de boer’ de handen vrij om te doen waar hij goed in is: ‘boeren’.

 

 

VAC

FLASH

Mag het iets meer zijn?

Ooit wou schrijver dezes in een bekende elektroketen nieuwe scheermesjes voor zijn philishave kopen. U kent ze wel, de scheermachine met twee of drie draaiende scheerkoppen. De bediende van de naverkoopdienst kon mij niet helpen aangezien ik het serienummer van mijn toestel niet kende.

Een paar weken nadat ik het serienummer had genoteerd en bewust in mijn portefeuille had bewaard ging ik terug naar het bekende elektroketen en fier als een gieter kon ik het serienummer, bouwjaar en vermogen meedelen van mijn scheermachine.

Drie klasseurs met lijsten met serienummers, bouwjaren en modellen verder, kon de verkoper mij niet verder helpen. Op 500 meter van mijn deur is er een kleine elektrozaak, een kleine lokale middenstander die deelneemt aan de lokale evenementen en de plaatselijke verenigingen sponsort. Ik ging er binnen, werd vriendelijk begroet en ik vroeg naar drie ronde scheermesjes voor mijn philishave. De vrouw draait zich om, nam ze uit het rek en gaf ze mij. Ik vroeg nog, moet u het serienummer en modelnummer niet weten? Neen, antwoordde ze, de mesjes zijn standaard voor alle modellen.

Het elektroketen behaalt dikwijls de top drie van de beste koop in de enquêtes van Test-Aankoop. Prijs is slechts, zij het een belangrijk, element in de waardering van een product. De meerwaarde zit hem in het concept, de kwaliteit, de service, de vriendelijkheid, enz…

Het spreekwoord, goedkoop is duurkoop, is de laatste dagen actueler dan ooit. De consument en het beleid moeten beseffen dat bij lage prijzen of kostenverhogende inspanningen iemand het gelag betaalt. Onder de niet aflatende prijzendruk, o.a. gestimuleerd door consumentenorganisaties, “kies en vergelijk”, weet u wel, en de steeds strengere normen, gepromoot vanuit de twee verdienende “milieu” hoek,  zoeken mensen uitwegen. Grote concerns zoals VW installeren sjoemelsoftware, andere kopen of verkopen CO2 rechten, of zoals de boeren uit het Zuiden, nemen de uitweg naar het rijke Westen.

In ons eigen land, blijven adviseurs de boeren voorliegen dat groei en uitbreiding de enige weg is naar het voortbestaan. Zoals altijd, ligt de waarheid in het midden.

Daarom geeft het Vlaams Agrarisch Centrum in haar voorlichting steeds prioriteit aan ontwikkeling op bedrijfsniveau met versterking van kansen voor ALLE bedrijven.

Daarom zijn we zo gevoelig als het om een eerlijke prijs gaat.

Daarom reageren we met een open brief aan Test-Aankoop.

Goedkoop voedsel is duur voedsel.
Ooit betaalt iemand het gelag.

 


VACcent

Door in te loggen op uw eigen Vaccent account kan u al uw documenten nu zelf beheren.


Hier inloggen

Niet vergeten

  • Hernieuwen lidgeld VAC
  • Verlenging termijn aanvraag fytolicentie: 24/11
  • Aanvragen agromiliemaatregelen: 30/11
  • Overdracht premierechten zoogkoeien: 30/11
  • Forfaitaire belastingaangifte: 10/12
  • Deelnameverklaring premie zoogkoerechten: 15/12
  • Deelnameverklaring premie vleeskalveren: 15/12
  • Einde 4de indienperiode VLIF-steun: 21/12
  • Mogelijkheid tot bijstorten sociale bijdrage: 25/12
  • Aanvraag studiebeurs: 1/6/2016

Laatste berichten

Vac zitdagen
VACconsult

Als we iets voor u kunnen doen Doe beroep op VACconsult Op vr. 11 …

Lees verder
Het Neerhof zoekt projectverantwoordelijke Bx.grown
VACbond

Waarover gaat het? Het Neerhof is de jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. …

Lees verder
Aanvraag tot Europese erkenning van vlees rood ras van West-Vlaanderen
VACconsult

Het Studie- en Documentatiecentrum voor de Vlaamse Rundveerassen (SDRV) heeft op 13 november 2014 …

Lees verder
Verwezenlijkingen vac
VACbond

Het Vlaams Agrarisch Centrum heeft getrouw aan zijn missie in een aantal belangrijke dossiers …

Lees verder